Een verkeerde kleur kan een hele afbeelding verpesten, vandaar dat sommige illustratoren wat angstig zijn in hun kleurgebruik. Van Berber Pietersen valt dat niet te zeggen! Zelfverzekerd en onverschillig zet ze haar kleurrijke figurenexplosies op papier. Wij zijn dan ook zeer blij dat de gebruikers van Uitgenodigd.nl de prachtige illustraties van deze topontwerper mogen gebruiken!

Je kunt haar wakker maken voor de meest uiteenlopende dingen: een ticket voor de Trans Siberië express, Michael Jackson’s muziek of beschuiten met kaas. Een veelzijdigheid die in haar illustraties zeer duidelijk terug te zien is. Je moet kijken, écht kijken om te zien wat ze tekent, want er gebeurt ontzettend veel op Berbers beelden.

Berber Pietersen Uitgenodigd.nl

Ervaring komt met de jaren
Die zelfverzekerdheid kwam dan wel met de jaren en dus met de ervaring. Voor haar eerste opdrachtgever Dagblad van het Noorden, was ze, naar eigen zeggen, ‘belachelijk lang’ bezig met een illustratie. DvhN was echter meteen overtuigd, want ze vragen nog steeds regelmatig naar de creativiteit van Berber.

Momenteel werkt ze vooral voor de Leeuwarder Courant en, nog steeds, voor Dagblad van het Noorden. Recent maakte ze illustraties voor een artikel over hangjongeren.

Berber Pietersen Uitgenodigd.nl

Inspiratie
Inspiratie komt voor Berber niet zozeer uit externe factoren, maar uit zichzelf. Uit wat ze al weet. Uit wat ze ooit al meemaakte. Inspiratie is slechts de motivatie om te creëren. Zelf vergelijkt ze dit proces met een taartenbakker… Ze heeft de ingrediënten, de taart komt voort uit de motivatie er eentje te bakken. Met zo’n vergelijking lijkt ‘creatief’ ons dan toch wel de minimale bewoording voor deze kleurenkunstenaar!

Het nieuwe Uitgenodigd.nl volgens Berber Pietersen:
“Veel! Anders had ik niet meegedaan aan Uitgenodigd.nl. Vergeleken met de oude website vind ik het erg vooruit gegaan, vooral omdat de kwaliteitscontrole strikter is geworden. Dat zie je ook echt aan de hoeveelheid prachtige ontwerpen waar men nu uit kan kiezen. (Ik zie het als een compliment dat mijn werk daartussen mag staan trouwens). De lay-out is ook veel overzichtelijker en strakker geworden, alleen maar pluspunten dus.

Ik ben benieuwd waar het in de toekomst heengaat, het lijkt me mooi als Uitgenodigd.nl globaal zou gaan. Of zich, naast de huidige klanten, gaat richten op specifieke doelgroepen in de wereld. (Communisten, royalty, vogelaars, Japanners, ik noem maar wat).”

Meer werk van Berber Pietersen

Alle Uitgenodigd.nl ontwerpen van Berber Pietersen