Leer de ontwerpers achter Uitgenodigd.nl kennen. In deel 4 van de Uitgenodigd.nl ontwerpers interviews maken we kennis met topontwerper HelemaalKim.

HelemaalKim_uitnodiging_Uitgenodigd.nl

Kim Hunnersen

Voor de Groningse illustratrice Helemaalkim (Kim Hunnersen) lijkt niets te gek. Collages, fotografie, ecoline, tekeningen en de zeefdruktechniek zijn middelen die ze gebruikt in haar ontwerpen. Ze werkt voor verschillende opdrachtgevers, vooral in de culturele sector.

Wat dat betreft zit Kim in Groningen goed. Het poppodium Vera, waar Kim vanaf 2004 al werkzaam is als ontwerper, maakt zich bijvoorbeeld al jaren hard voor goede designs. Het poppodium heeft een speciale Artdivision aangesteld die bij elk concert de mooiste affiches mogen ontwerpen. Al vanaf de jaren zeventig worden deze posters gemaakt met de zeefdruktechniek. Die techniek, bekend van bijvoorbeeld de Andy Warhol posters, is een doordruktechniek, waarbij inkt per kleurlaag met een rakel door een zeef gedrukt wordt op het papier wat eronder ligt. Onlangs wijdde het Grafisch Museum Groningen zelfs nog een expositie aan de mooiste Vera-zeefdrukken van de afgelopen vijf jaar. Natuurlijk ontbraken de designs van Kim daar niet!

helemaalkim

Eigen onderneming: HelemaalKim

Naast haar werk voor de Vera Artdivision is Kim met haar afstuderen direct al begonnen met haar eigen onderneming. Onder het pseudoniem HelemaalKim is ze inmiddels al 9 jaar bezig met uiteenlopende projecten zoals het ontwerpen van platenhoezen, logo’s en websites. Zo gevarieerd als haar projecten en haar werkwijzen, zo gevarieerd is ook haar werk zelf. Dan staat de natuur centraal, dan weer de muziek en geregeld komt zelfs fotografie terug in haar werk. Als je dan toch op zoek bent naar een rode lijn in het werk van HelemaalKim, is dat wel dat ze continu dingen wil blijven uitproberen.

Het nieuwe Uitgenodigd.nl

Toen we haar vroegen wat ze van het nieuwe Uitgenodigd.nl verwacht, kon ze daar kort over zijn. Ze stelde zich een website voor vol mooie ontwerpen, van verschillende kunstenaars waar mensen blij van worden. Laat dat nu precies zijn wat het nieuwe Uitgenodigd.nl is geworden!

Uitnodigingen van HelemaalKim

Website van HelemaalKim