Jong, fris en strak. Dat is de stijl van Kars Tuinder ten voeten uit. In deel 21 van de Uitgenodigd.nl interviews maken we kennis met deze topfotograaf!

Kars Tuinder
Kenmerkend voor de stijl van Kars is de jeugdigheid waarmee hij traditionele foto’s voorziet van een bijzondere twist. Zet 10 bruidsfotografen op rij en Kars springt er met kop en schouders bovenuit. Hij weet in de meest bizarre settings nog een stijlvolle foto te maken. Wie bedenk het nou om een bruidspaar in de Burgerking op de foto te zetten?! Kars weet zelfs dit nog op een stijlvolle manier voor elkaar te krijgen.

Niet voor niets is KTF Fotografie publiekswinnaar van de Bruidsfoto Award 2014 in de categorie bruidskinderen. Hij bemachtigde ook nog eens 2 Fearless photography awards in The States. Kars is echter van meer markten thuis, naast bruidsfotografie verovert hij ook binnen het bedrijfsleven en de portretfotografie steeds meer terrein. Wederom foto’s met een gewaagd karakter door de bijzondere manier van belichting.

Schermafbeelding 2014-07-22 om 13.41.20

Deze Groninger werd bijna 40 jaar geleden met een camera in zijn hand geboren en is zijn carriere begonnen in Apeldoorn, waarna hij de Noordzee overstak om in Belfast (Noord-Ierland) stage te lopen. Op zijn 22e begon hij met zijn succesvolle bruidsreportagesen inmiddels werkt hij in samen met Benaissa El Yamani.

Waaghals
Zelfs midden in de nacht schrikt Kars wel eens wakker van goed idee voor een foto, geïnspireerd op de alledaagse wereld. Zijn gewaagde composities worden puur gebaseerd op wat Kars ziet in de wereld en tijdens zijn reizen. De kijker wordt gedwongen om te begrijpen wat er op de foto gebeurd, ook al is de strekking nog zo alledaags. Door een bijna mysterieuze manier van belichting creëert hij een nieuwsgierigheid die vraagt om meer…

Schermafbeelding 2014-07-22 om 13.41.06

Het nieuwe Uitgenodigd.nl volgens Kars Tuinder
Kars ziet in het nieuwe Uitgenodigd.nl een nieuw, verfrissend concept, dat hopelijk door veel mensen gebruikt gaat worden.