Leer de topontwerpers achter Uitgenodigd.nl kennen. In deel 20 maken we kennis met Ready2Rumbl!

Ready2Rumbl
Er zijn er weinig zo behendig met een spuitbus als Danny van den Hoonaard. Om zijn werk in het echt te kunnen bewonderen zul je moeten zwerven door de straten van Rotterdam, want Ready2Rumbl is meester van de graffiti. Zijn repertoire bestaat uit wandelend voedsel, cartooneske hoofden en blije beesten. Verknipte kindertelevisie op de skatebaan, als het ware.

pizzapower

Danny werd 33 jaar geleden met de spuitbus in de hand geboren, en wel in het Brabantse Oss. In 2003 is hij als freelance illustator begonnen en dat is waar Ready2Rumbl het levenslicht zag, maar ook daarvoor draaide zijn leven al om tekenen en graffiti.

Fastfood als inspiratie
Zijn laatste werk is een immens graffiti-kunstwerk, gewoon bij zijn thuisbasis in Rotterdam West. Danny haalt zijn inspiratie uit de meest uiteenlopende, verrassende bronnen. Speelgoed en cartoons, maar wel die uit de jaren ’50 en ’60, zijn overduidelijk. Hanna Barbera van, hoe kan het ook anders, o.a. The Flintstones, de Smurfen en Scooby-Doo ligt ten grondslag aan menig creatief meesterwerk. Popcultuur, folkart zonder regels. Zelfs menig culinair hoogstandje van de Mac kunnen de fundering zijn van een kleurrijk kunstwerk dat vloeide uit de handen van Ready2Rumbl.

tumblr_mows57aLiC1qd4m9mo1_1280

Reade2Rumbl over het nieuwe Uitgenodigd.nl
Danny is erg benieuwd hoe Uitgenodigd.nl het gaat doen in het nieuwe media landschap. Hij is zelf in ieder geval Ready2Rumbl!

Alle ontwerpen van Ready2Rumbl

 De website van Ready2Rumbl