Rake strepen, alternatieve kleuren en ongewone vormen. Reinier van den Berg balanceert precies tussen kunst en reclame. Zijn stillevens en landschappen zou je in musea verwachten. Echter,  doen de strakke lijnen en het kleurenpalet denken aan etiketten, posters en brochures.

Reinier van den Berg
Deze veelzijdige creatieveling werkt, sinds zijn afstuderen aan Academie Minerva te Groningen, als beeldend kunstenaar en grafisch vormgever. Alledaagse situaties worden door alternatieve vormen en bijzonder kleurgebruik ongewoon gemaakt.

Schilderijen houden bij Reinier niet op bij het einde van het paneel, waarop hij schildert. Door aangepaste vormen en bijzondere schildertechnieken, kun je zelf inbeelden hoe het werk ook na het doek verder leeft. Werk dat tot de verbeelding spreekt. Dit vind je ook terug in al zijn andere beeldende werken.

Naast huisstijlen, brochures en ander drukwerk, blinkt Reinier uit in het schetsen van ideeën. Zijn schetsen zijn al kunst an sich.

Reinier van den Berg

Het alledaagse leven vormt de grote inspiratiebron voor het werk van deze alleskunner, en dat zie je terug in zijn creaties. De gewoonste objecten door de ogen van een kunstenaar zetten je aan het denken.

Reinier vd Berg

Reinier van den Berg over het vernieuwde Uitgenodigd.nl

Uitgenodigd.nl is een feestelijk platform voor het maken van bijzondere en creatieve uitnodigingen.

De website van Reinier van den Berg

Alle ontwerpen van Reinier van den Berg